Spotlights insatta


Träning för Britt

Tog Jacky idag, Hon gick supersuper bra! Jag är väldigt glad och nöjd med dagens pass.

Vi värmde upp med att rida i fyrkant alltså inte böja i hörnet som "vanligt" och vi skulle ha dubbelfattning med tyglarna. Där svarade Jacky bra. Hon var skit pigg idag. Därefter travade vi lite över cavaletti bommar. Många hästarna på lektionen var uppspelta och hoppade istället eller tog galopp. Ajaj.. Jakcy blev också nervös av det när hon hörde hur andra slog sig i.. så hon gjorde likadant som dom på första.. Men när Britt sa åt mig att stanna 5 meter innan och efter... Då gick det mycket bättre.

Sen fick vi hoppa lite. Där bland fanns det vattenmatta, oxern med vita plnakor, ett rättuppstående med röda koner, flesta var serie linjer, som vi fick träna att rida i x antal galoppsprång.
Jacky stannade inte enda gång!!! Det är inte samma häst, jag kan inte tro det men det var bara en så skön känsla jag fick idag att hon kan gå bra!
Kanske beror det på att jag har just hittat knepet att rida mer bakåt med sätet. Vi får se framöver om det är det eller bara så att Jacky verkligen har sina dagar. Jag hoppade bara lätta höjder idag som 70-90 cm. Det räckte sen för Jacky medan andra hoppade mer. På tanke att Vi inte hoppat på 4 månader..

veckans vårtecken 1
Dressyrpass

Tog ett par dressyr pass med bägge flickorna. Åkte till ridhuset igår också. Med Jacky fokuserade jag på att rida henne avspänd och få henne gå i låg form. Igår när jag red jakcy så var hon i början lite nervös och skriker efter Gina som vanligt..  Men gick skit bra mot slutet när jag själv hittat ett knep att sitta lite bakåt med sätet, vips hon gick det takt jag vill ha och i lågform. Med Gina lekte jag fram i öppnor, slutor, förvänd slutor och tränade på raktriktningar.

Gjorde likadant idag med dom. Gina var sur i slutet av passet med galopparbete och sparkade sönder ridhus räcket.. hon brukar sparka utåt mot ridhusväggarna när hon tycker det är jobbigt. Och hoppar högt i luften liksom bockar.. haha jag oftast skrattar åt det och skrittar framåt ett bit efteråt och sätter igång igen med övningen. Men ibland kan jag bli irriterad och säger åt henne sluta. I början när jag hade henne om hon gjorde så brukade hon redan bli black out... och jätte nervös. Nu desto längre jag haft henne lär hon sig att jag inte är farlig då hon snabbt blir lugnare när jag säger ifrån och gör om övningen utan vara uppspelt rädd.

Red henne mycket på medellinjen tom tog tre små volter undertiden. Plus jag gör triangel övningen nästan varje dag med henne. En jätte bra övning! Där man rider nästan typ som" bakdelsvändning" i varje hörn. Med det övningen han Gina gjort jätte stora framsteg i allt känns det som.

Jätte nöjd med dressyr passet för helgen. Imorgon blir det nog lätt skogstur för dom. Sen Bär det av till Britt. =9 längtar. Tror att jag kommer få en massa skäll haha.. för att jag inte tränat på länge. Ringrostig nu. 


Patron orkade jag såklart nu också rida, Vi tog skogsturen som vanligt.
 


Min nya header

Så nu är jag äntligen klar med min nya design. Vad tycks?

själv är jag mycket nöjd över den =) Kan ni inte se den nya designen så uppdatera era webbläsare.Äntligen kom kakel gubben idag!

Badrummet har stått stilla ett tag nu pga kakelgubben dröjde... men han kom idag! och han blir nog helt klar redan på måndag.

Ger en smakprovs bild =)

Fog återstår......därför är det svarta ränder mellan kaklet på bilden.


Dagens ridoutfit


Morgontrött =) 07.00

Igår köpte jag pikeur fleece hood jacka, J.whitaker ridbyxor och ett par strumpor (ej på bild).


24032010

Idag var jag seg och orkade knappt rida. Jag ska inte ljuga men det händer ibland att jag inte har lust att rida, eller träna men  jag vet att jag måste göra det för att nå framgång på tävlingsbanan, det är det som driver mig varje dag.
 Det är självklart också för hästarns skull, de ska må bra! Men ändå när man har väl kommit ut till stallet brukar det kännas bra ändå att det är inte så trist. Mina hästar lyckas ofta göra mig glad, dom brukar ju liksom oftast göra en glad, eller hur? Hästfolk.

Longerade Jacky och Gina idag med champon, lätt pass blev det eftersom de har gått mycket nu, senaste dagarna.
Och sen red jag Patron en sväng.. Han är rätt pigg nu efter klippet =)

Dagens köp här; kan ni se vad det skymtar i påsen? Svaret kommer nog imorgon!

Nu är mina flickorna nästan ordentligen igång

Jag brukar ofta ta med mina flickor på jobbet så jag kan rida dem i ridhuset. Nästa vecka börjar jag hoppa igen för Britt, både Tisdag och Onsdag. Ska bli roligt! Vi har inte hoppat på 4 månader nu typ..Hemskhemskt!

Så sugen att träna för Lotta Björe, hon kommer till Kumla. Fattar inte hur jag kunde missa det..fan. Hoppas jag får klämma in mig till hennes lektion nu snart, om nu det ens finns plats men knappast lär jag tro =(

Patron är på fas 1 igångsättningen alltså mest i skritt och påbörjat så småningom trava lite, Har "helklippt" honom nu jävlar vad snygg han blivit! Ni måste se.. tom piggare har han blivit. Ska sätta upp bilder här från klippningen, före och efter bild =) Låter det bra?

Jag hoppade iaf några små skutt över titthinder idag med Jacky, Superbra, hon tyckte det var läskigt först och överhoppade. Det gick mycket bra, jag var glad att hon inte ens stannade utan lyssnade på min sits verkan som jag övat mycket med henne i skogen nu. Jag brukar rida ut henne mycket och passade på att öva driva henne med skänklarna och sitsen när hon blir spänd för något hon tycker  är läskigt. Det verkar funka. Det får vi se nästa vecka så vet vi mer om..det har lönat sig eller inte.

Med Gina jobbade jag med att få henne lyssna mer på inneskänkel och böja sig ordentligen i volter och hörnpassningen, där hon vill ofta gärna slippa. 

ja det är nog allt för idag....

svejs!

Jacqueline ("Jacky")1995
Svenskt halvblod
Jasper 550

Flamingo
ca 168
Sto
Brun
Hopp Nat. 140
Stor häst
Jenny & Tomas

Hemma hos mig


Yester Lamborgina ("Gina")

1999
Fullblod
Yester lamberth xx
Dzulia xx

ca 165
Sto
Fux
Jag har tagit henne upp till 120 ev snart debut 130
Stor häst
Jenny G
Ann Bathlen
Hemma hos mig


Hästen med noll talang och har inte precis världens bästa hoppteknik.  Ändå gör hon det trots hon inte är ämnad som en hopphäst.. En galopp stam.

Vi klättrar uppåt. Jag som först trodde att hon aldrig skulle klara 120 pga hennes förutsättningar. Det är inte många som trott det.Men där visade det att vi hade helt fel hon kom till 120 hinder, upp till 135 på tränngar t.o.m på enstaka 145.  Ska vi säga att den här hästen  verkligen har en hel portion med mod?

"En häst med ett stort hjärta som vill hjälpa sin lilla ryttare att nå sina drömmar.." Det är nog för att jag fortfarande tror på henne.


MERLIN

1994
Korsning
okänd
okänd
okänd
130
Valack
Fux
Lätt A- MSV Hopning & Dressyr
Kategori B
Jenny G
okänd
Hemma

Han är  en läromästaren nu åt unga ryttare.  Jag har haft honom snart i tio år.

Jag hade honom under min ponnytid.
PATRON TAP

2003
Svenskt halvblod
Poet 996
Cancan
Krevad 579
165
Valack
Mörkbrun
Hopp 1,00
Stor häst
Jenny G
AnnGreta & Thomas . P
Hemma hos migHan har varit halt i en lång period..han har varit frisk ett helt år nu. Han är tydligen en stamkund hos Strömholms djursjukhus och D.veterinärer här i Örebro.

Vi får se om han någonsin kommer tillbaka till tävlingsbanorna..


Bar89 in SoHo

En av min favorit ställen, goda spännande drinkar och coola toaletter ;-) (som jag berättat om galsdörrarnas toaletter förra året, häftigt ju)


chocolate martini

rain & rain in midtown


Centralpark (outfit)


lexington ave


Dag 1

Nu är de 21.45 här, har redan hunnit promenera lite runt, jag spanade in sephora. Där kan man hitta roliga smink, hud produkter som vad så vitt jag vet att man ej kan köpa i sverige än såfall. Ska köpa en primer kräm från smashbox, visar er sen. Känner lite jetlag nu är jag väldigt trött har levt upp 2 ljusa dagar. Alltså åkte ju från sverige kl 09 så sen i newyork kl 12 vid lunchen. Svejs

I am in new york

Vi hörs:) bloggar så fort jag ser en datorn

bloggtorka.. sorry

Som ni säkert märker har jag lite bloggtorka men så är det ibland! Det händer så mycket som jag vill blogga om, men..har inte ork eller fokus,  för många bollar i luften och alldeles för mycket att göra som vanligt. ...

Jag har nog fått ofrivillig bloggtorka.  Men jag tror att ni kanske kan hjälpa mig? Jag ser nu att det är väldigt väldigt många som besöker här. Så det måste vara så att ni tycker det är kul läsa här när jag uppdaterar duktigt.

Då Undrar jag vad ni vill läsa om? Mer om hästeri eller outfiters eller home? 
Men inte mode, det är inte min grej att säga vad mode/trend är och så utan jag tycker att man kan göra en egen gryta av mode enligt sin stil resp tycke. Jag kan bara visa vad jag gillar, hur jag väljer och mixar av mode karusellen.

Det är ett enkel fråga som ni kan svara på för att hjälpa mig på traven. =)


veckans köp- 2 schabrakar


NewYork om 2 vec =)


kräksjuka hela helgen...suck


RSS 2.0