31/7 2010

Patron; Jobbade lite med honom på ridbanan, bara i skritt. Triangel övning blev det tills Tomas blev klar med Jacky inne i stallet så red han ut med mig. Då blev det lugnt skogs pass för Jacky och Patron. Det blev också lite trav.

Baronese & Goldie: Jag jobbade med dom för hand på ridbanan. Goldie är jätte duktig, Baronese var lite busig idag. Jag har respekt för Baronese, eftersom hon är 1,80 så man måste vara bestämd redan från början när hon skuttar till. Hon var lite ofokuserad på min röst, det blir mer träning för hennes del på det här.

<3

Frigliania


30/7 2010

Patron; Kort skogs sväng.. Det är en sjö av ridbanan nu så därför blev det lite skogstur igen. Patron var strulig med munnen, han vile inte ta jämn kontakt och stöd idag utan ville smita undan jobbet och kollade istället på allt annat.

Jacky; Red på rakbanan. Passet gick ut på att enbart rida i långa tyglar så att hon ska söka sig neråt och framåt. Det gick inte bra heller med henne. Hon vågade inte söka neråt utan var spänd och ville kolla runt. Hon blir till sig så fort nåt det minsta rör sig som tex gräset eller fråglarna. Så far huvuvdet upp! och sen går hon gärna fortare och fortare, jag fick ta massor av halvhalter puh min mage fick joba extra idag. Men slutet av passet blev det mycket bättre! hon gick det tempo jag ville ha och huvudet nere!

Sen hann jag inte mer med fler pga ska ut på middag. 


out to dinner tonight

   


Malga part four


JockeEmelie  <3


långklänning från Frigliania

 


29/7 2010

Gud är mycket ledsen idag, han gråter som tusan alltså jag pratar om regnet.. Det spöregnar jävligt helatiden. Jag har egentligen inget emot regnet, tycker det är bara skönt nu när det varit torrt länge och flugorna som bits. Men det är ändå inte så kul att rida ut när det spöregnar. Jag blev dyng blöt efter en ridtur, trots dyra regnkläder från mitt gamla jobb.

Patron; Det blev lite jobb ute i skogen (rakbanan). Rakbanan är en grusväg på ca 1 eller 2 km. Man kommer dit om man rider genom skogen här. Rider nästan alltid där när det regnat eftersom då blir underlaget där perfekt! Jämnt och lagom svikt. Det blev mycket med övergångar sen på vägen hemåt lekte jag lite med tempoväxlingar i trav. Patron var jätte fin, Han tog jobbet mycket bra idag! 
 
Övriga hästar får nog vila idag, få se om jag orkar jobba med fler sen i spöregnet. Eller om vädret blir lite bättre, hoppas.


Malga part three

Rommehoppet. Nu har jag äntligen hunnit ladda upp en film på 110 Jacky.

Vi kom tvåa först men ramlade ner till en vit rosett.

Som ni kanske såg att jag tog en konstig väg i omhoppningen och det såg tveksam sväng det är för att jag glömde lite vägen =) som jag rättade till sen till slut. Där förlorade vi mycket tid. Typiskt =)


Vill ni läsa vad Merlin har för sig med sin medryttaren? Här kan ni följa honom.
http://mackvack.blogg.se/

28/7 2010

Goldie; Det blev lite handpromenad igen på ridbanan resp lite longering med ¨några varv trav. Hon är duktig, lilla flicka!

Baronese; Gjorde samma med henne som Goldie men utom trav. Trodde hon inte skulle vara ojämn på ridbanan eftersom det är mjukt, nix fortf lite ojämn bak.

Jacky & Patron ut i skogen på skritt tur, ca 45 min. Tomas red Jacky och jag på Patron. Lugnt och fint!Malga part two
27/7 2010

Patron; Red ut, började med halt övningar sen blev det lite trav och kort galopparbete.

Provade 2-delat bett med pastänger ídag, som jag köpt igår. Det kändes bra! Den kommer att användas mest i hoppningen eftersom han blir bångstyrig ibland liksom inte bryr sig när jag vill styra utan han vill kolla på allt annat omkring, och så ligger bettet inte helt stilla då utan glider utåt eller inåt lätt så tänkte jag att pastängen kanske underlättar lite.

Jacky; Red också ut med henne, mycket skritt och lite trav. Red mycket framåt för att hon ska ta stöd i munnen. Hon är ganska spänd av sig och blir alltid så lätt skrämd så hon har ofta svårt att fokusera sig på arbetet. Idag gick det rätt bra, Bra sug i bettet.

Goldie; Hon blev ledd idag runt ridbanan med sadel och träns. Tränade henne att förstå min röst smack och ptroo. Sen visade jag henne hinderna tom muren, vilket hon aldrig sett dom förut, hon tog det jätte bra. Därefter gick vi lite över en bom. Hon är jätte duktig! -tvekade inte ens. Goldie har aldrig ens blivit löshoppad.

Baronese; Gör inget med henne förrän hon får ny sko bak.
Patron

Malga part one 
26/7 2010

Vecka 30 blir igångsättning för hästarna.


Patron; Lätt pass i skogen på grusväg, skritt för det mesta och litelite trav (för att känna av). 
Han kändes mcyket fin och mjuk dessutom PIGG!

Jacky; Samma som Patron, ovan fast lite mer trav. Också PIGG, ville inte riktigt lyssna på halvhalter.

Goldie; Skritt longering (vid stallplanen pga ridbanan BLÖT) med sadel och träns på. Jag ville se hur hon regerar.

Baron; Samma som Goldie ovan. Hon ville bara trava och var lite ojämn bak, kanske pga en tappsko bak.

Gina; Vila.  ska på återbesök hos ATG.

Merlin; Jag rider inte honom längre, Han har tv tjejer som delar på honom.


Baronese


Malga-Stockholm. ...

dsc02238 (MMS)

Malga-Stockholm. Hemma 03.53


Avtändaren! Fick cola burk istället för vi...

dsc02236 (MMS)

Avtändaren! Fick cola burk istället för vinglas...


Sista kvällen här på berget, nu gäller det...

dsc02226 (MMS)

Sista kvällen här på berget, nu gäller det att tömma kylen :) imorgon åker vi hem, ska bli skönt. Träffa alla mina djur, vad jag saknar dom! Vi har haft toppen här, och blivit ganska vana med all läskiga vägar här i staden. Huset här vi hyr är helt underbart, liksom det har allt! Sol hela dan, poolen, utsikten till havet och de vackra dalarna. Sen har vi också åkt ner och hängt vid stranden.


En hälsning från vår egna pool. Det är 30g...

dsc02206 (MMS)

En hälsning från vår egna pool. Det är 30grader varmt här puh men det e bara toppen ju och vi har redan hunnit köpa ett par solstol madrass med ölbehållare, great eller hur!?


Nu tar vi dagens mojitos

dsc02203 (MMS)

Nu tar vi dagens mojitos


Costa del sol, vi är i malga nu med vänner...

8598713648 (MMS)

Costa del sol, vi är i malga nu med vänner och vi har hyrt hus m pool på berget.


Just nu

dsc02197 (MMS)

Just nu


HOKA GOLDIE

¨
Födelseår: 2006
Svenskt halvblod
Santa Cruz VDL
Golden fleece
Corall
ca 160
Sto
Brun
Inriden
Stor häst
Jenny G
Ann-Louise Clemedtson
Hemma hos mig

201007 (LUND)LIVONIJAS BARONESE

Födelseår: 2006
Halvblod


Velvets
ca 170
Sto
Svart
Inriden
Stor häst
Jenny & Tomas

Hemma hos mig

Weekend´s oufit (party)


Nykomlingar

Livonija BARONESE

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/53tmlbrMHjA&hl=sv_SE&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/53tmlbrMHjA&hl=sv_SE&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

F.2006     E. LEGATO - VELVETS

Hokas GOLDIE

F.2006    E. SANTA CRUZ- CORALL


BILDER KOMMER SENARE =)

Dagens köp från falsterbo ...

dsc02189 (MMS)

Dagens köp från falsterbo RosaTävlingspolo-Kingsland MörkblåTävlingspolo-MH Dyon chaps Ridstövlar bucas Unghäst bakskydd från veredus och transsportskydd som dock ej är med på bilden


Falsterbo:)

dsc02188 (MMS)

Falsterbo:)


Halleluja har nu semester! Kan inte tro at...

foto1133 (MMS)

Halleluja har nu semester! Kan inte tro att det är sant. första dag igår. Vi red hem ponnyer till mig för bete, resten fick åka i trailen. Jag har 32 hästar hemma nu :)


RSS 2.0