veckans kap

 

My love är bra igen!

Nu känner jag mig jätte lättad, nu äntligen har jag alla mina fyra hästar friska resp frisk förklarade. Snälla låt det hållas nu.. Vill verkligen att de ska vara friska och må bra!

Var på återbesök med Gina hos ATG idag.. Hon gick fint idag och friskförklardes snabbt.. Veterinären såg direkt att Gina är framtung, hon vill gärna gå "fel". Han tipsade mig att rida henne med längre uppvärmning som tex skritt 30 min innan arbete. Eftersom det finns inget förebyggande för hennes svaga hasor... det är därför hon inte vill snabbt in med baken under sig... Kanske senare kan hon få kortison i hasorna men han tyckte jag skulle testa 30minuters uppvärmingen först.

Den här veckan har jag varvat ned hästarna lite pga de ska vila till helgen när jag är i skåne och hälsar på.

Det gick bra med Jacky i fredags när jag red dressyr för Britt. Vi fokuserade på att få henne gå i låga former och volt övningar - olika sätt att rida i volt och sen blev det skänkelviknings övningar. Brabra!


Fan vad trött och sur jag blev när Vinter kom tillbaka, så försvann mitt vårhumör.. Jävla irriterande när väder växlar från extrem kyla till riktig vår värme och igen hemska kylan..... vädergudarna Smält snö nu, tack.


Svejs&Puss!
.

Ser man på! våren är på väg

Äntligen första riktig vår dag i söndags att man kände värmen "bränna" på min fleecetröja, Och jag red utan jacka idag.. Ett bra vår tecken! Och jag 0ckså hunnit fika med kaffe ute i solen. Hästarna gick utan täcke isöndags, passa på att lufta sig och få Dvitaminer. (det får hästarna av solen) Red Jacky och Patron, Jacky fick kantra lite på rakbanan, oj vad hon explorerade en bit på vägen hem.. Hon fick förmodligen också lite vår känslor.


Igår Hade vi banhoppningsträning i Kumla, min klubb hade ordnat några kvällar framöver så att man fick öva på att hoppa bana och så, man fick ta med sin tränare. Britt var med mig, Jacky och jag fördes plötsligt samman och hon hoppade som tusan perfekt. Hela banan.. så att jag börjar tänka nu vad gjorde jag egentligen? =)
Skit bra var det! så jag har tillbaka förtroendet för att det kan gå bra och bli bättre.
 

jaa...vad för rubik ska jag skriva??

Träning med jacky för Britt gick faktiskt bra, att det går bra igen kan jag säga..Vi hoppade vanliga hinder, inget titthinder så det var inga problem. Hon vägrade nån gång när jag inte kunde bestämma mig avsprångpunkten ev blev osäker med avståndet. Vi tränade på svåra vägar som hinder på diagonalen och därefter 5 galoppssorång till kombinationen med oxer längst ut på långsidan.
I början var det lite bökigt eftersom jag inte riktig hittade rätt linje emellan så det blev stökig avhopp in till kombinationen.
Vi tränade ocksså på bommar i 20 meters volt, vi skulle välja och bestämma galoppsprång antalen mellan dom. Jag red på 9.. i vänstervarvet lyckades jag få jämn 9 språng var medan i högerv varvet blev det 9 - 11.. ? Det kändes som den ena sidan var kortare än den som kommer efter bommarna.. eh Ha bra övning den där.

Vi fick också hoppa på tripplerbarr hinder.. inga fara där heller.
Hovslagare Janne kom idag, toppentoppen, han skodde Jacky & Merlin. De var snälla, ingen bråkstakar här inte idag.
Patron var tom snäll...fortfarande gäller det 30minuters skritt pass.

På måndag ska Vi ha banhoppning träning i kumla, Britt ska finnas i hand med mig och ger kritik. Där kommer det finnas många titthinder, bra för oss! Och sen privat dressyr lektion på Fredag...

aja oj vad värst hästeri det blev sistone, det är vad mitt liv mest består av...

Justjust idag är jag skit sugen att sälja allihopa, ja Merlin, Patron och Gina därefter istället köpa två riktiga svårklass hästar..såg några riktig bra hästar från nuv. ridsporttidningen.


svejs!

Här har vi ekipaget...Det gick tyvärr skit idag...Vi stannade ut oss.

Jag anser själv att jag är så pass usel ryttare!

Vill ha!!Sadel Butet
Hjälm GPA
Ridstövlar Tretorn
förbygel schockemöhle
Schabrak Scapa Begie/marin

Träning och åter träning

Jacky och jag tränade för vår tränare Britt i ondags, och där smälte vi ihop ännu mer. Det kändes riktigt bra och hon hoppade allt tom vattenhinder. Toppen toppen.. Jag minns hur vi hoppade den första ggr, hon var rädd och ville inte alls hoppa.. Jag börjar lära mig mer om henne hur man ska rida henne.

På träningen började vi med cavalettibommar och tre galopp bommar i hörnet, de är satta i olika vinkel, där då man övar på att få hästen genom i hörnet och hästens böjdhet. Sen började vi hoppa lite böjda spår och studs serier. Till slut övade vi på två oxer på rad ca 6 galoppsprång mellan. Där vi ska ha jämn och rymtisk galopp. Det slutade med att vi hoppade lite bana av det vi tränade (förutom studs) Vi hoppade 110, det gick super bra. Jacky hoppar som en gud som en riktig hopphäst ska vara, sån häst har jag aldrig ridit förut. Nu vet jag precis vilken känsla det ska vara, det ska jag använda av mig sen när jag letar nya hästar resp unghästar.

Slutet av lektionen bedömde Britt mig och sen sa hon att Jacky är en fantastiskt häst. =)

Imorgon ska vi tävla...jag vet inte varför jag är nervös! Börjar lite redan nu och det är många många som ska vara med.

Med Patron bara bra han är en riktig laddad bomb nu... han kan exploera när som helst, jag fick lugna honom hela vägen hem...skritt skritt. inte trava eller passage. Han försökte hela tiden lyfta sig och krökta med nacken och "piaffera". söt han är.. Men det är inte förran midsommar som vi får påbörja galopparbete. Då det är lång uppbyggnads väg som vi håller på med nu.  

Hovslagare skulle komma i måndags men han blev sjuk igen.. suck. Merlin måste verkligen ha nya skor!

Jag har hittat ett nytt favorit program, jag såg den för nån timme sen på Animals planet. Så klart handlar den om hästar.. mest om olika folkgrupp som tränar sina hästar inför stora tävlingar och på tävlingar. Det är riktig kul att se deras "system" och hur träningar funkar..måste forska om hur ofta programmet går och när. Förresten Programmet heter Hästkrafter.

svejs


"Tradera beroende"

På begäran - här är Veredus sen&bak skydd jag vann på Tradera! Är verkligen nöjd med dom, De är jätte fina!


Veredus Olympic


Uppdate: wow vad jag älskar dom, Olympic Skyddet är extremt slimmat och sitter som handen i handsken på hästens ben.

inget speciellt bara lite hästeri som vanligt

Nu har jag börjat rida mer ordentlig på Jacky efter all Vinters slöhet, och det blir alltmer lättare att rida när snön smälter bort jippie jag är trött på snö och vill att det ska bli vår nu! Försöker alltid att använda lågsäsongen till att sätta ordentlig kondition och träningar i hästarna. Men det är inte så lätt när det varit isigt och jag har ju inte riktigt lämpligt avstånd till ridhuset och att köra ensam med fyra hästar på kvällen blir bökigt när som jag har heltids arbete.

Vore väldigt skönt att kunna åka till Sunshine Tour nu och bara rida, tävla och slöa i sköna värmen och torra dagar! är avundsjuk på dom som har möjlighet att åka till Sunshine Tour och tävla i flera veckor men jag förstår inte hur ekonomi skulle gå ihop alltså resekostnad, tävlingskostnader osv...och allt annat här hemma skulle gå ihop.  Får bli någon annan gång om något år..när jag har lite mera pengar och hästar.   

Det går bara bättre och bättre med Jacky nu när jag lär mig mer mer om hur hon funkar. I början var hon som Ubåt och måste titta på allt annat än att fokusera på arbetet.
Hon är faktiskt tittigt av sig farmför allt med läskiga hinder men Hon hoppar om man rider henne på rätt sätt vilket jag inte riktig ännu hittat den knappen. det kommer nog...
Men hon är en häst som vägrar på ett "vänligt sätt" så att jag inte  ramlar rakt över hindret. Tycker inte alls om när hästar som visar att de är så villliga och galoppera stort mot hindret och jag är säker på att den ska hoppa så plötslig tvärnitar den, det har jag varit med om det många gånger så att det slutade med att jag blev väldigt osäker när jag styrde mot hinder och det ledde till "katastrof", Ska man hoppa större klasser, så måste man ju känna ett bra förtroende mellan hästen och ryttare. Då kan de utveckla tillsammans. 

Jag längtar nu efter att få kliva upp på Jacky och Gina igen och debutera större klasser tillsammans med dom framöver! 


RSS 2.0