segersjödagarna 2009

I Fredags ringde Lena, och frågade om ok att Johan Lundin landslagryttare i fältävlan ställa sina hästar hos oss och bo på stallplanen.. Ja visst det fick dom. Det var jätte trevligt och vilka fina hästar han har. Han tävlade med sina två hästar på segersjö. se hans hemsida:  http://www.johanlundin.se/

Jag själv var där både lör och sön. På lördagen kollade vi runt lite och sen tävlade jag på söndagen 120 m Jacky i hoppningen som segersjö ordnade för hoppryttarna också fick hoppa deras fina hoppbana men det gick åt skogen  för mig. Jacky stannade ut sig som vanligt. på olika hinder... suck.  SURsursur!! är så besviken...


Lördagens terräng provet. Foto: Jennyojoj


Marieberg


Blondin VS BrunettVem vinner? Ni avgör.........

fktp

Japp nu har en arbetsvecka gått ut..Det har gått bra men ganska tungt och stressigt med så många hästar att göra klara inför lektionerna.
Annars var det väldigt bra och fick mycket positiva vibbar från folk och barn som kom. Det kändes att vi fick iallafall en bra start trots att allting var nytt för oss men vi klarade det galant.

 Hercules f.88 och jag. Han är den första ridskole ponnyn som kom

Visst saknar jag fortfarande alla mina arbetskamraterna från MR. Men jag får komma tillbaka när de verkligen behöver hjälp. 

Igår hoppade jag lite med Jacky på Fktp pga mer titthinder att öva med än här hemma.

Ginas hovar är i så dåligt skick, hon har inte den bästa hovkvaliten pga hennes ras.. min hovslagare har "gett upp" och sa hon får gå barfota ett tag och äta biotin. Det fanns inget att spika i längre.. vi har provat en del specialskor men hon tappade alltid ändå dem. sist kostade det mig 1200 kr och hon hann bara ha dom i 2 veckor =( i vanliga fall kostar det 700-800 kr per häst för 4 skodda hovar. och förstås jag har 4 hästar...jag blundar och vill inte räkna. 

Hovslagaren sa att jag fick rida henne i paddocken... vilket det inte funkade som jag trodde. Gina var så känslig att hon haltade på grusväg, paddock... jag fick ide och testade på grannens gräs äng, voila det fungerade, nu har jag enbart ridit där med henne. det funkar inte heller så bra på asfalt trots det är slätt och jämnt. Hon tror det är grus då hon börjar gå korta korta steg.

Med Patron har jag börjat så småningom galoppera nån minut på rakan. Han har börjat busat sig rejält i skogen.Merlin ska testa gå på lektioner med de duktigaste som finns på fktp..


 Merlin rids av Julia.

  

Bilder! reg.tävling på Örsta Kulle 24-26/7 av Daniel Spangenberg

 framridning
 110 klassVi galopperar ut nöjda! =)

 
120 klass
favorit i repris


0609


Kläning GT
Skor Dinsko (design by me)
väska second hand

Hund yaya

jenny...e´trött idag Bild: juni09Grillfest ikväll..........


Kramar

Folkatorp

Nya ägare till Folkatorps ponnyridskola är från vänster Tomas Smideblad, Jenny Grahn, Jill Nylander och Henric Borgström.

Nya ägare till Folkatorps ponnyridskola är från vänster Tomas Smideblad, Jenny Grahn, Jill Nylander och Henric Borgström.

BILD: ÅSA ERIKSSON

Denna här veckan har jag varit på Folkatorp och kämpat med att lära mig hur "systemet" funkar och vilka hästarna som är vilka osv..plus gjort en del pappersarbete. Jill kämpar med att hitta  två till ridlärare som är lämpliga då sen på något sätt försöka pyssla ihop ett bra schema. Inte lätt det. Och sen har vi tittat på elever och läst genom pärmen som år för år, med vad eleverna har gjort på ridlektionerna så vi försöker se vad de kan och brukar göra på lektioner.   
På måndag tar ju vi helt själva över men tack lov så finns det söta flickor som gillar vara i stallet som kan vara vårt stöd under första tiden.
 

Imorgon bär det av med öppet hus på folkatorp, klockan 15.30! Välkomna


svejs


NA Lördag 8 augusti 2009Nystart för ponnyridskola


Tecknade lektioner planeras


KUMLA Verksamheten vid Folkatorps ponnyridskola fortsätter, men nu med helt ny ägarkonstellation.
- Det här kändes rätt från första stund, säger Jill Nylander som ska driva ridskolan tillsammans med Jenny Grahn.


Prinsen och de andra ponnyerna märker inte så mycket av de förändringar som just nu pågår ute vid deras stall i Folkatorp. Den dagen som NA är på besök travar de troget runt på ridbanan med sina små ryttare som är där som deltagare på ett av sommarens ridläger.
Förändringen märks mer i bostadshuset, där snart bara en klocka finns kvar på väggen i köket. Makarna Carin och Rolf Sundahl håller på att flytta ut ur huset som nu istället ska bli ny bostad åt Jill Nylander och Henric Borgström, i dag bosatta i Bro mellan Enskede och Stockholm.
Själva ridskolan köper Henric Borgström via ett nybildat bolag tillsammans med kamraten Tomas Smideblad, bosatt i Ekeby tillsammans med sambon Jenny Grahn. Henric och Tomas driver sedan tidigare en firma tillsammans, så att utöka samarbetet låg nära till hands när möjligheten till att ta över Folkatorp öppnade sig.

- Det är ett genuint hästintresse som fört oss hit. Vi hade en längre tid tänkt att vi ville köpa en hästgård. Nu råkade det istället bli en gård med en hel tillhörande ridskola, säger Jill Nylander som tidigare arbetat på ridskolor i Stockholmstrakten och nu ska gå en instruktörsutbildning vid Strömsholm.
- Vi är vana vid snabba beslut, och det kändes roligt att ta över här så att barnen kan få fortsätta rida, säger Henric.
Jill har egna hästar som hon tävlar med i hoppning, och kan eventuellt tänka sig en utveckling vid Folkatorp där även vuxna ryttare på större hästar ges möjlighet till ridning kvällstid.

Jenny Grahn har fyra egna hästar vid hemmet i Ekeby. Hon är döv och tanken är att hon via teckenspråk ska kunna driva lektioner med handikappridning.
Men alla är överens om att det nu först och främst gäller att sätta sig in i den ordinarie verksamheten, lära sig hästarna och ordna med ridlärare till kommande lektioner.
- Jag ska ligga i hårdpraktik närmaste veckan. Vi siktar på att höstens lektionsridning ska kunna starta som den brukar vecka 34, säger Jill.
Nästa fredag eftermiddag, den 14 augusti, är det öppet hus ute vid Folkatorps ponnyridskola. Då blir det avtackning av familjen Sundahl, samtidigt som tillfälle ges till att träffa nya ägarna.

Åsa Eriksson 019-58 59 92 asa.eriksson@na.se


Jacky (Reg.tävling RK)


Pålsboda Lok/reg tävling på Örsta Kulle 24-26/7

Med Gina gick det fantasikt, bättre än det någonsin gjort. Hon hoppade så fint och gick jämn galopp.. man kan börja undra om det verkligen är samma häst. Vi dubbelnollade på fredagen och rev ett hinder på lördagen. Jag hann inte få ihop henne på ett upprättstående hinder, är verkligen så nöjd med henne. Hoppas hon håller så här tills vidare så vet jag att hon utvecklat mycket av träning. Jag strök henne på söndagen, tyckte inte hon behövde gå mer eftersom hon gick så bra.

Jacky gick också jätte bra på fredagen vi nollade nästan tills sista hindret i omhoppningen rev vi en bom. *fan!* typiskt men är jätte glad! Hon hoppade i alla fall allt. Va jäkla nöjd jag va på Fredagen, superbra dag.

Men sen gick jacky tyvärr inte bra resten av helgen.. 120 klasser. Vi stoppade ut oss på vattenhinder suck... mer titthinder träning får det bli!


Bilder kommer......


Kramar!

falsterbo "Uttran" och Jag

 daniel zetterman

 höjdhoppningen, 1,90 m, som ni ser räckte inte hinderstöd ända upp så de fick använda pallar för att bygga upp... helt fantatsikt att man kan våga hoppa så högt.

 shoppat

 Jill, jag och Uttran plus en som tog bilden.

Folkatorp ridskola

Nu förstår ni nog varför jag har varit dåligt på att blogga för det har varit mycket här hemma med köp och projekt av Folkatorp ponnyridskolan. Jag ska försöka förklara klart för er..

Jo det är så här att Vi och ett par till från Stockholm (Jill och Henke) har tillsammans tagit över en ridskola här i närheten som vi ska driva till hösten. Jill och jag kommer att sköta ridskolan, Jill och ev en till kommer att ha lektioner på kvällarna. Vi har 22 ponnyer (kat A och B) Barn från 4 år till 12 år rider hos oss.  Jill och Henke kommer att bo på gården, ett jätte fint hus precis brevid stallet och ridhuset resp stor uteridbana.

Vårt mål är att driva ridskolan som det är och vidare utveckla det med att sätta igång privatlektioner, dövgrupp, handikapp-ridning ev inridning av ungponnyer till försäljning.

Tidningen NA har skrivit om att folkatorp ridskolan har bytt ägare och nu vet ni vilka. Mer reportage om oss kommer senare så håll utik.
Det är mycket att ta in och lära sig innan ridskolan sätter igång, det ska bli spännande samtidigt nervöst. aja det är förmodligen bara att köra.

Det innebär också att jag byter jobb, för er som inte visste har jag jobbat hos MaskinRingen via TSL Alltjänst AB sen jag tog studenten. Jobbar mycket med att sköta ÖBO fastigheter i Västhaga, Norr, Wasa och Örnsro.. det har verkligen varit jätte bra och trevliga människor jag jobbat med, jag Kommer att sakna dom mycket.
 Men det är ändå dags för mig att gå vidare och göra något nytt inom mitt intresse.  


Mer om Folkatorp ridskolan kan ni kika in till http://www.folkatorp.nu/

Kramar!

RSS 2.0