NA Lördag 8 augusti 2009



Nystart för ponnyridskola


Tecknade lektioner planeras


KUMLA Verksamheten vid Folkatorps ponnyridskola fortsätter, men nu med helt ny ägarkonstellation.
- Det här kändes rätt från första stund, säger Jill Nylander som ska driva ridskolan tillsammans med Jenny Grahn.


Prinsen och de andra ponnyerna märker inte så mycket av de förändringar som just nu pågår ute vid deras stall i Folkatorp. Den dagen som NA är på besök travar de troget runt på ridbanan med sina små ryttare som är där som deltagare på ett av sommarens ridläger.
Förändringen märks mer i bostadshuset, där snart bara en klocka finns kvar på väggen i köket. Makarna Carin och Rolf Sundahl håller på att flytta ut ur huset som nu istället ska bli ny bostad åt Jill Nylander och Henric Borgström, i dag bosatta i Bro mellan Enskede och Stockholm.
Själva ridskolan köper Henric Borgström via ett nybildat bolag tillsammans med kamraten Tomas Smideblad, bosatt i Ekeby tillsammans med sambon Jenny Grahn. Henric och Tomas driver sedan tidigare en firma tillsammans, så att utöka samarbetet låg nära till hands när möjligheten till att ta över Folkatorp öppnade sig.

- Det är ett genuint hästintresse som fört oss hit. Vi hade en längre tid tänkt att vi ville köpa en hästgård. Nu råkade det istället bli en gård med en hel tillhörande ridskola, säger Jill Nylander som tidigare arbetat på ridskolor i Stockholmstrakten och nu ska gå en instruktörsutbildning vid Strömsholm.
- Vi är vana vid snabba beslut, och det kändes roligt att ta över här så att barnen kan få fortsätta rida, säger Henric.
Jill har egna hästar som hon tävlar med i hoppning, och kan eventuellt tänka sig en utveckling vid Folkatorp där även vuxna ryttare på större hästar ges möjlighet till ridning kvällstid.

Jenny Grahn har fyra egna hästar vid hemmet i Ekeby. Hon är döv och tanken är att hon via teckenspråk ska kunna driva lektioner med handikappridning.
Men alla är överens om att det nu först och främst gäller att sätta sig in i den ordinarie verksamheten, lära sig hästarna och ordna med ridlärare till kommande lektioner.
- Jag ska ligga i hårdpraktik närmaste veckan. Vi siktar på att höstens lektionsridning ska kunna starta som den brukar vecka 34, säger Jill.
Nästa fredag eftermiddag, den 14 augusti, är det öppet hus ute vid Folkatorps ponnyridskola. Då blir det avtackning av familjen Sundahl, samtidigt som tillfälle ges till att träffa nya ägarna.

Åsa Eriksson 019-58 59 92 [email protected]


Kommentarer
Postat av: Mamma

Har nu läst artikeln. Jätteroligt för Dig och så bra Du är på bilden! Vi håller tummarna och önskar er lycka till.

2009-08-09 @ 11:15:15
Postat av: Martina

Läst, vad kanon! Blir så spännande o följa ert utveckling! Du är så bra på bilden! goo goo tjejen!

ställer upp i vått o torrt! puss../grannen

2009-08-09 @ 21:40:56
URL: http://wifemarran.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0