Jag är på hööks premiär

dsc02012 (MMS)

Jag är på hööks premiär


Latorp 25/4, vår första tävling i år


Gina gjorde en kanonfin runda men fick tyvärr ett pet på sista hindret i grunden. (110 klass)

Hurra vi kom tvåa!

dsc01991 (MMS)

Hurra vi kom tvåa!


Rid. D.outfit

dsc01979 (MMS)

Rid. D.outfit


Är ute på Latorp ponnytävling med laget fr...

dsc01978 (MMS)

Är ute på Latorp ponnytävling med laget från vårt ridskolan, folkatorp. Ska bli spännande!


Smygtitt på badrummet.. Mer bilder kommer sen.


Och patron är jätte halt...kan man få mer ...

dsc01962 (MMS)

Och patron är jätte halt...kan man få mer skit nu? Säkert..Oturen är alltid med mig, den slutar aldrig....


Faan! Allt skit händer bara mig..Det blev ...

dsc01964 (MMS)

Faan! Allt skit händer bara mig..Det blev kaos idag mellan patron och merlin som jag ingen anade att det skulle kunnat bli.. Båda blev som hingstar idag och slogs som tusan tills både blödde. Merlin blev skadad överallt, framförallt ryggen, han skakade när jag skötte om hans sår, jag fick knappt röra hans rygg. Patron fick djup sår på knät och sår på andra benet.. Plus han blödde om munnen troligen av merlins rygg.. Suck... Jag behöver nog inte förklara mer, Bilden kan nog tala för sig själv..


Dagens bild

dsc01839 (MMS)

Dagens bild


Merlin är hemma igen

dsc01948 (MMS)

Merlin är hemma igen


vårväder! :) nu rider jag patron ut

dsc01928 (MMS)

vårväder! :) nu rider jag patron ut


Vi håller på att riva taket i sovrummet. ...

dsc01917 (MMS)

Vi håller på att riva taket i sovrummet. Som ni ser gömmer det ett snyggträ paneltak under fula gipsplattor. Taket ska målas vit.


Merlin hemma igen nästa vecka


Full rulle som vanligt

Kom hem från skåne i måndags, det var jäkla längesen jag var hemma där nere. Snön har smält ner en hel del nu, det finns bara lite kvar nu här och där. Men jag ser ingen snö i skåne, blomorna har redan blommat upp där. Kan inte isdrottningen låta en riktig rejäl vår komma nu, tack!

Tränade för Britt på tisdagen, tog Jacky. Hon gick super bra den här gången med! inga tvärstopp, utan flög fint över allt.

Hann också med middags fest som mitt gamla jobb bjöd på under veckan. Gott va det! Det var kul att träffa alla mina gamla arbetskamrater, som jag jobbat med inom MR. Dock glömde jag fota min fest oufit =( sorry...

Vi kan förmodligen bada på måndag! vilket betyder att badrummet blir helt klart! Hoppas hoppas att allt går som det ska...Bara koppla in vatten och skruva in blandare som återstår. Bilder kommer.. =)


Nu ska jag kila och äta middag! svejsÅrets första grill

dsc01914 (MMS)

Årets första grill


X2000 är hopplös!

dsc01905 (MMS)

X2000 är hopplös!


Åter träning hos Britt

Igår var det Ginas tur. Det var samma övning som dagen innan, fyrkants ridning som uppvärming. Sen trava över böjd cavaletti  i sockerbitars höjd.. Hästarna var också nervösa av det idag..skumt?? Det är någonting med den cavalettin... många brakade in. Gina hade svårt att gå över i jämnt tempo och lyfta bakbenen ordentligt. Sen kom vi fram till att hon stördes av bakbenskydden som jag hade på. Hon gick mycket bättre när jag hoppade av och tog av dem. Jag tyckte det var konstigt att många av hästarna tyckte att cavalettin var läskig.

Jag som ridit över cavalettin tusentals gånger och jag är 99,9 %säker att de andra i gruppen också har smakat på cavalettin förut... det var lite speciellt utseende på bommarna liksom björk bommar.  kanske det är det som gör att hästarna blev skeptiska.. ?

Därefter hoppade vi. Britt sa att Gina hoppade jätte fint och öppnar bakbenen väldigt bra. Hon slog upp mycket med huvudet och bockade emellan varje hinder , så jag tyckte det var svårt att hålla jämnt tempo. Bettet som jag brukar hoppa med Gina börjar nog bli för skarpt. Ska  istället ha vanligt tre delat isället eller nåt. Bettet som Gina har är ganska svårt att få tag i.. Det är inte många som använder den. Jag älskade det bettet. Många har kommit fram till mig på tävlingen och frågade efter bettet.
Jag vill inte ha skarpt bett till mina hästar så länge det inte är nödvändigt och beroende på situationen. Jag fösöker ALLTID rida med det mildaste.

I alla fall med Ginas bett som har lite hävstångseffekt, alltså det är ett hissringsbett men har mycket mindre effekt än en pelham osv..

Hissringsbett 3-delat


RSS 2.0