I mitt stall



 

Jag behöver verkligen en till sån att fylla på grejer.. har mycket mer uppe på vinden =)





 

Patron verkades (förra veckan) av Janne Söderling




Nu har jag en till häst i träning igen (Torsdag)

Nu äntligen Får jag börja rida Patron igen...enbart skritt i max 30 minuter. Jag kommer att flyga ut så fort jag satt in min fot i stigbygeln. Han gjorde så förra förra året när jag var bortrest och när jag kom hem igen och skulle sätta igång igen så flög jag av rakt upp över 2 meter i luften.. Jag kunde se Annlouise och Annas min, de bara tittade upp mot mig och väntade på att jag braka på marken. Jag landade oskadd och snyggt eftersom jag hann med att tänka i luften att landa på fötter vilket det gjorde jag... 

Det blev ingen träning för Britt i onsdags, hon är sjuk. Så det blev ridhuset här närhet istället. Jag red lätt dressyr arbete inkl skänkelvikningar på diagonalen och jag tränade också på att Jacky och jag ska förstå den låga formen tillsammans. Hon vill gärna ofta gå i höga formen. I galoppen var det mycket lättare att rida henne låg. Det gick rätt bra men det skulle varit lättare om det inte var flera hästar i ridhuset. Hon blir lite nervös av omgivningen och vill veta vad händer här och där.

Vad skönt att se när snön smälter och det droppar överallt, jag fick på något sätt lite vår känslor.. solen tittade fram idag på eftermiddagen när jag var ute och red i skogen med Jacky. Vi galopperade på rakbanan lugnt och fint. Det har vi inte kunnat förut för Jacky halkar hela tiden pga snö och ogillar det. Hon tycker om att veta var hon har sina fötter så jobbar hon bra.

Min nya vattenpump i stallet var tvungen att explorera efter bara några dagars brukning, så nu har jag fått bära tjugo liters dunkar fram och tillbaka mellan huset och stallet, min rygg lär säga upp sig snart. Hoppas verkligen att Tomas fixar det så fort som möjligt när han har tid.. Han är alltid en snurrig vimsel människa som har jämt massa bollar i huvudet.


Semla dagen



Jag åt två stycken idag.. mums!

Svante Johansson

hippson

Denna här veckan kommer Svante hit och har några dagars träningar. Jag har anmält mig men det var redan fullt, jag får hoppa in om någon hoppar av. Hoppas jag får komma med! vore roligt att träna för honom.... han vann just världscupen i Göteborg.

Veredus VS Börjes?!?

  VS    

        


Veredus   ca pris 1100 kr plus (bak) 900 kr   

Börjes BT-jump  195 kr plus (bak) 175 kr

Träning för Britt Onsdags

Ondags hittade jag ett ny nyttig knapp på Jacky och fick mer kontroll på henne, vi förstod varandra bättre.
Vi hade studs övningar och som vanligt bom övning som uppvärmningen. Vi skulle rida rymtiskt och räkna galoppsprången över 5-6-5-6...
Det gick lite knöligt i början, jag brukar få lite bökigt med sådana övningar så jag måste öva mer här hemma när min ridbana torkat och är fin igen efter all snö och regn..

Jacky behöver mycket ben och driv men samtidigt får man inte pressa henne... balansen till det måste jag hitta vilket jag inte ännu hittat..

Inte sist och minst vi hoppade 130! som det vore 110, det kändes inte så farligt och jag bara red an..dit efter studs serien. Därefter sa Tomas till mig vet du att den där hindret du just hoppade ligger på 130.. jag bara gapade och log.

Great! Äntligen kändes det riktigt bra att hoppa och jag hängde med. Men jag eller vi är inte redo än för 130 banan... Jag måste själv träna upp mig och kummunikation mellan mig och mina hästarna...

Jag hade tänkt rida Gina 110 det här året igen för hon måste träna mer på att vara säker och det är hon inte ännu även om hon går som tåget och om det känns bra mot slutet av året så tänker vi debutera 120.... menmen där verkar planen går i kras.

Med jacky vet jag inte än allt beror på hur vi tillsammans känns och vår kommunikation..  än så länge börjar vi med 110.






 

glöm inte att titta!

             Lördag 21 februari
22:20 SVT1 - Göteborg Horse Show, hoppning Göteborg Trophy

Göteborg Trophy - Internationell hoppning 1,55
Tolv hundradelar från segern
Rolf-Göran var bra nära att ta hem segern med Casall La Silla. Men gårdagens vinnare Edwina Alexander/Isovlas Socrates var tolv hundradelar snabbare.
- Han är så fin att jag har råd att riskera, säger en nöjd Edwina Alexander. Rolf-Göran tyckte att han hade lite nackdel av gå in sist, med bara sex stycken felfria runt den svåra banan blev det lite tid att vila emellan. (Hippson.se)

1. Edwina Alexander/Isovlas Socrates,0,0, 33,62
2. Rolf-Göran Bengtsson/Casall La Silla,0,0, 33,74
3. Marcus Ehning/Sabrina,0,0 34,03



Söndag 22 februari
14:25 SVT2 - direktsändning från världscupen i hoppning

17:25 SVT24 - direktsändning från världscupfinalen i fyrspann

ATG Med Gina

Inte bra... som vanligt med mig.

Hon var halt båda fram troligen satt det i knät.. jag tycker att det bara är såå skumt med allting detta.. Känns som det finns någon som ber att det ska gå dåligt för mig med allting eller så hatar ödet mig.. skitsamma man börjar faktiskt fundera på sånt när det "jämt går imot mig"......så att man blir knäpp snarare tokig.

Vetetrinären sa i alla fall att det kan vara att Gina varit sned för att hon försökte dölja smärtan och så nu blossar det upp.
Hon har varit sned långt före jag fick henne (enligt förra ryttaren och gamla vet.besiktningen) och "ingen duktigt häst folk eller jag själv märkt att hon haltar" .
Hon gick genom veterinär besiktningen två gånger under tre år.. nyligen för några månader sen gick hon ju genom på strömholm djursjukhuset tom en veterinär provred henne. Eftersom jag berättat att hon sned och försökte säga "allt negativ om henne" så att de skulle undersöka noga.. Svaret blev ändå att hon var mer frisk än en normal medel häst. alltså antyder dom att hon är 120% frisk....


Ja... Vi åker tillbaka om tre veckor. Gina behandlades med kortison idag på båda framknäna.




Morgondagens bilder







stökigt bröligt bökigt överallt här nu..

Reg hopptävling 1/3

OBS! OBS! Regional hopptävling för hästar 1/3 -09 är STÄNGD FÖR ANMÄLNINGAR

Publicerad: 2009-02-16

vad ii!!?? Faanfan

Jag som längtat och skulle anmäla mig idag så såg jag att den är stängd! Vad besviken jag är nu..
Det skulle blivit vårt första start av vår tävlingssäsong 09, och att tävla i Kumla ridklubb får jag alltid så bra stämming och banan byggs ofta av Britt, vilket det brukar bli skojigt och bra bana.


 ur bildarkivet, askersund. I love this picture!

Jag väntade med att anmäla mig tills idag eftersom Gina kändes konstig och förmodligen är halt bak, fick tid på ATG i måndags men så ringde jävla jobbet och bad oss att sanda i stan. Då fick vi avboka.. Det skulle vara mycket enkelt om jag fick veta om hon var halt eller inte så anmäler jag bara Jacky annars skulle jag anmäla båda.. Därför är jag  ute i sista minuten menmen IMORGON skulle det vara sista dan att anmäla... och den är redan stängd!

Vad sur jag är... fick ialla fall ny tid på Torsdag hos ATG. Hoppas det är inget bara nåt som Gina surar för med isigt ute. 

Med Patron var vi i Strömholm i Torsdags, Han är frisk fram som var problemet hela tiden, han är hel säger veterinären. Där kändes det som en liten sten föll ned från min axeln..Men han var lite halt bak. NY skada tänkte jag!?
 
Alltid nåt med Patron..han har verkligen ingen skyddsänglar....väldigt synd om honom. Och mig! 

Jag upptäckte faktisk dagen före vi skulle till strömholm att hans bak ben var svullen.. han stukade visst i hagen.
Veterinären sa att jag fick börja sätta igång honom om 2 veckor FÖRSIKTIGT, det blir en lång process. Om ca 50 veckor får jag typ rida honom ganska som vanligt.
Aja ja. Vågar jag rida honom? börja om igen med allting, och sen bryts det ned igen som det alltid gjort? För att slippa såna bekymmer har jag bestämt att be Britt hjälpa mig med uppbyggnad av honom så "att jag inte kan göra fel"  även om det var mitt fel hela tiden förut eller inte så nu kan jag inte skylla på mig längre eftersom det var ändå någon duktig som var med och se den här nya utvecklingen. 

Patron förblir en mysterium........





Till hästen



Arnika + grimma + ryktset Horze

Tyglar + stigbyglar + gjord + fårpad Hippson

my style



Kjol + buister + Jeansjacka H&M, skor + ring Asos, trosa + väska Lindex

Veckans köp



 Lindex

 zara

 Jenny testar...

 "dålig bild", det är ljus jeans jacka, från tradera.com

Stockholm C

Idag åker jag till Stockholm och roa mig lite!

        


Vi Hörs!

Jag vill ha så! men jag vet inte om jag vågar...





  


Martha Streck

Inspiration inspiration


http://www.shopnastygal.com/pages/lookbook.html


burberry prorsum

 I love burberry prorsum


Glamour.se


Glamour.se


glamour.se


Forever21 till Sverige?!

   Läs här! artikel



Hoppas hoppas!!


my spring´s outfit


Gud eller ödet hatar mig...

Jag har varit sur, irriterad, trött och deppig nu, de senaste dagarna.. jag tänker kanske för mycket.

Gina halt, (bak)  fråga mig inte varför...Hon har varit "konstig" sen jag började rida henne igen efter Vintervila. Jag ska boka en tid på ATG.

Patron återbesök på torsdag (strömholm),  han blir förmodligen inte bra denna här gången heller

 fler skit....som jag inte orkar räkna med.

"Motgången" är här nu igen......som vanligt



I alla fall jobbade jag idag sen tränade jag lite med Jacky, Hon gick mjuk och fin idag.






Modefrossa.se "plockade fram mig idag"

Jenny

Fler bilder från Dagens Outfit - Artiklar


Jenny
 


Modefrossa är en bloggportal med de senaste bilderna från svenska och internationella bloggar om mode; kläder, shopping, smycken, smink och mycket mer!

090209



kavaj H&M, Kläning Ellos, skor H&M, Pälsmössa Second hand 

Fan vad jag längtar att börja tävla igen. Så härligt


Klicka f�r att st�nga bilden


















Snart börjar det igen! Längrar längtar.. Hoppas på ett riktig bra tävlings år 2009.

trött trött idag...

Igår jobbade jag 13 timmar, så igår kväll var jag helt slut....somnade direkt efter ett glas vin.






Valp på besök idag. En Ridgeback

 Dexter, 11 veckor gammal... Hur söt som helst!






my style 090205



Enkelt idag...

kvällens bild




Min målning.. på väggen.



Numera är hästen "borta"...


Helgens...


Förra tisdagens träning..

Som sagt gick det rätt bra med Gina. Bjuder på lite bilder..





Vi tränade på serier på böjt spår, och få jämnt tempo. (Jämnt tempo är det Britt oftast tjatar om).
Här gick Gina bra, det blev lite svårare sen när det höjde eftersom Gina vill gärna gå fortare då..och samtidigt hålla sig böjd.







Vi pustar ut, svettigt.
Det slutade med att vi hoppade 120. Det kändes perfekt och vi lyckades få jämna fina galopp språng till 120. Det kändes faktiskt bra. Det brukar bli lite osäkert med Gina när hindret höjs till det hon inte är riktig rutinerad ännu på. Så jag får hjälpa till ganska mycket vilket det leder till ibland att  hon vill inte lyssna på mig och så bestämmer hon avsprångs punkten själv ( ett halvt språng för mycket eller för tidigt ) då blir det fel.. men den här lektionen blev det skit bra, "hon klarade det hela själv"
Duktig min lilla flicka!


RSS 2.0