Gina




Josse, nu kan du nog se lite skillnad på gina, "som jag rotat fram från bildarikvet här hemma.." Den första bilden hade hon just kommit till mig.

Svejs

Kommentarer
Postat av: Josefine.n

Hejsan!

Japp, allt är bara bra med mig.

Visst kan man se skillnad. Kul att se vad alla fullblod äter för foder. Jag har själv kämpat som fan för magic. Stallägaren har inte höanalys så det skapar problem, har inte lust att analysera alla hö hon tar hem från olika. Magic var också mager när han kom till mig, han gick då på krafft groov 125 förut då det ingick i hyran. Men sen flyttade vi så testade jag hippo alfa, han hatar den efter ett år, så testade man lympos havrefri tillsammans med lucern stråhack.. han hatar dom efter halvår. Så nu har han dodson and horells build up, han har fått det i fyra månader nu (han älskar den)luktar äpple och knäck. Man kan börja se skillnad men dock lite omusklad nu på rygg pga han har drabbat av lymfanigt i somras och nyss feber tackvare annan häst som har smittat. Men nu är han igång. funderar på att testa lucernpellets, då det finns billig på kvarnby i staffanstorp 25 kg för 139 kr, det gör inget om han hatar den för då ger jag dessa till mina chinchillor. Jag har en fruktansvärt kräsen häst:D. Han får just nu 13 kg hö, men på sommar är han "lättfödd" häst. Har kollat tänder och sånt, det är inga fel på dem. Men problem är höanalys om jag hade den så hade det varit mer lättare att hitta rätt foder, men jag har varit nöjd med bulid up så längre men det ser ut som om han behöver lite mer protien därför tänker jag testa lucernpellets tex 1,5 kg per dag att dela med build up. Omöjligt att testa havre för då skulle jag inte ens finns i livet haha:D

ha det bra!!

2009-01-25 @ 18:59:29
Postat av: Jenny

ojoj besvärligt... funkade inte groov (krafft)? Jag skulle har haft groov pellets som komplettas med soja oljan. Det blev jag rekommenderad av några foderrådgivare, men jag hade en säck med havre "ca 600" kg här hemma så kändes ondödigt att inte använda den så jag tog istället krafft pluss. Så funkadet det riktigt bra ändå. "så jag vinner lite mer på ekonomiskt" också när nu jag har flera hästar.



Kram



Ja, jag har analys på min hösilage. Då får gärna flytta hit ;-)



2009-01-25 @ 22:48:22
Postat av: Josefine.n

Nä, krafft groov funkar inte. Otroligt men sant:D Jag är avis på dig som kan ge havre då det är ju billig när man köper det från bönder:p.

Build up är inte billig, den är i musli form och kostar 250 kr för 20 kg och tar slut rätt fort. Vissa ställe kostar den 270 kr. är rädd att gå tillbaka till pellets då han hatar dom två olika sort foder tidigare. Önskar att musli skulle vara på 25 kg. Fattar inte varför just 20 kg, pellets säck ligger på 25 kg. Faktiskt en sak har jag aldrig provat bara ge krosskorn med lucernpellets, i build up och dom flesta musli foder finns ju en del krosskorn, jag får fundera och kika runt:D



JA! SÄLJ DIN HÖSILAGE TILL MIG PÅ POST:D ha ha!



kram

2009-01-26 @ 07:19:09
Postat av: Josefine.n

Förresten vilken sort havre ger du? Matilda? Läste runt att det sägs att matildahavre ska vara en "lugnt havre" för heta hästar pga hög fetthalt?



kram

2009-01-26 @ 09:24:18
Postat av: Jenny

ja testa m korn, det brukar funka. Jag hade korn till gina och merlin. Men Gina behövde mer näring så bytte jag korn till pellets. Och Merlin rids ju bara av mig och inte mycket så han klarar med bara havre och mineraler..så jag klarar av pigga han ändå.



Jag ger hel vanliga havre som vi köper av bonden nära här.



Men jag har läst nån stans nu flera gånger att havre som gör hästar pigga är bara myt... det finns inte bevis på det ännu. intressant eller hur? tror man kan läsa det på slu.se

Visst jag börjar tänka om, om det är bara jag som inbillar mig för att många folk säger att havre gör en pigg.



Förresten glömde säga att mina hästar fgår också betfor. (på kvällen)



Ok ska kolla upp med frakt och så =)



kram

2009-01-26 @ 09:56:33
Postat av: Josefine.n

Ja det är intressant att läsa runt om havre. Ska fundera och prova krosskorn och se vad som händer, jag vill ha en slags billig alternativ för att kunna ge mer mat. Fullblod behöver mycket mat därför lät det som om att build up är dyrt. Men jag får fundera och sånt:). Men annars mår han toppen, och skriker varje gång om han upptäcker att det inte finns morot i krubban. haha Han får också betfor på kväll.



hur är det med Patron?:) längesen man läst om honom.



kramar

2009-01-26 @ 13:47:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0