Poet 996

Patrons far....





Maskulin, långlinjerad hingst. Välformad hals något brett ansatt, bra bogparti och manke, sluttande, välmusklat kors. Nöjaktigt korrekt. Avspänd, energisk, taktmässig och rörlig skritt. Taktmässig och välbalanserad trav.
Exteriör: 8 8 8 8 7= 39 poäng
Bruksprov: 4 år. Gång 768, hopp 88, TH 8/9, TD 8/7 = 19.0.


Poet 996 fick gångartsdiplom som treåring. Han blev bruksprovstvåa i hoppning med bra omdöme i gångarter som fyraåring. Poet deltog i finalerna i fyraårschampionatet och i Scandinavian Open i Falsterbo som femåring. Därefter har han vinster och placeringar t o m Msv hoppning. År 2007 debuterade Poet som dressyrhäst med vinster och placeringar upp till Msv. Han kommer att fortsätta sin karriär inom dressyren 2008 med JSM som delmål. Hans första avkommor som är 5-6 år har placeringar och vinster upp till och med LA dressyr och hoppning. Poets far Pomme Royal har bl a vunnit en Puissancehoppning över 2,10 m. Modern Moatjé har som avelssto lämnat avkommor med mycket bra exteriör och gång.


Poet har prestationsblod i härstamningen genom hingstar som Pilot, Irco Marco, Honey Moor xx, Mowgli och Racot. Pilot är far till en mängd hopphästar på högsta nivå, t ex Pialotta, PS Priamos, Pirol, Everest Showtime och Bugatti Pedro. Irco Marco är en framgångsrik producent av hopphästar. Mowgli har en mängd vinster och placeringar tom svår internationell hoppning. Det för holsteineraveln betydelsefulla fullblodet Marlon xx
och den danska elithingsten Racot (Raimondo) finns också representerade i härstamningen.



Bilder/Info; koppungenshastgard.com


Kommentarer
Postat av: grannen

fin häst! ;) gillar särskilt färgen! :D puss

2008-04-30 @ 12:23:58
Postat av: jennifer

synd att du kastrerade patron..annars hade d nog blivit snygga o skitbra föl efter honom..

2008-04-30 @ 15:34:25
URL: http://metrobloggen.se/sveannifer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0