Kök igen....Och ett jäkel onödig misstag

Jag funderar fortfarande på vad för kök vi ska ha.. jag ändrar mig hela tiden. Just nu gillar vi denna här, bild1: eller bild2.. nä nu vet jag inte =) De har sin stil och vi tycker om de alla. Vi får väl blanda ihop dem..
Men vid vissa saker måste vi välja en stil, t.ex. som luckor i utdragbar skåp eller som "skåp".. handtag lös eller inte? vad för bänkskiva?
-mm mycket att bestämma. 

Bild1    Bild2   Bild3



Nu i alla fall är vår klädkammare målad och är nästan klar ( bilder kan komma strax) och lilla gästrum är också nästan klar (håller på att slipa golv där) plus den andre klädkammare.. men EN JÄKEL problem dök upp är att varje streck mellan skivorna under målad väggarna hade spruckit! förbaskat irriterad! På coop bygg- avdelning sa det är för att jag hade spacklat för tjock.. Jag tyckte att det lät väldigt skumt eftersom jag hade spacklat väldigt mycket förr t.ex. i förra lägenheten och här i arbetsrum som var mycket i spackel behov och inga såna problem dök upp.
Igår kom Tommas´s mamma och hans sambo hit på middag. Hennes sambo, är mycket duktigt på allt säger de =) Han sa direkt det är nog träskivorna som gör det, de är svaga, mjuka och rör sig mycket därför spackel klarar inte hålla ihop. Vanlig spackel är bara gjorda till för att jämna små fel och hål, inga "stora skador". Det är HUSFIX = en sort blandning av betong och spackel någonting sånt, som lagar "stora skador". Används på samma sätt som spackel, som jag ska använda till dessa träskivor väggarna.  

Därför vill jag berätta detta misstag som jag gjorde (alltså av okunskap)..så att ni inte gör samma miss som jag. Det är inte värt.. 

-Man lär sig av sina misstag.
 
Jag ska åka iväg nu och köpa HUSFIX!

Det finns många bra hemsidor som berättar hur man ska renovera, måla, byta saker mm

Här är några av mina favoriter, värt att kika in, ni som går i bygg eller renoverings tankar  =)

http://www.did.se/ekuriren/default.asp
http://www.byggahus.se/
http://www.alltombostad.se/
http://www.henkesmalartips.se
http://www.viivilla.se/




 

Kommentarer
Postat av: Martina

snygga! tycker nog bättre om den tredje, klär nog dig bättre. hehe men du bestämmer! det finns ju hundratals olika till som du kan välja! tack för all tips för hemsidor! puss!

2007-10-24 @ 12:55:20
Postat av: Cri

Jag skulle föredra en färgade köksluckorna. Vit kan man bli snabbt trött på. Köket ska ni ha länge.
Nåt liknar köksluckorna http://www.npn.se/bilder/insp_kok_2.jpg

2007-11-09 @ 20:37:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0